Lelkigyakorlatok

Tisztelt Olvasó!

Ezen az oldalon az általam tartott lelkigyakorlatok leírását találja meg. Köszönöm, ha beleolvas ezekbe. Hadd bátorítsam arra, hogy véleményét, kérdéseit ossza meg velem a csermelyblog@gmail.com email címen.


Jézus követése

Csendesnap -- 2023. április 15.

2023. április 15-én csendesnapot tartottunk Jézus követéséről. A csendesnapon indító áhítat hangzott el "Mindjárt követlek Uram" címmel Elizeus próféta elhívásáról (https://szentiras.hu/RUF/1Kir19,19-22). Az áhítat hangfelvételét itt lehet meghallgatni, a szövegét innen lehet letölteni. A csendesnapot ezután kiscsoportos igetanulmányozással, egyéni imasétával, ennek párokban történő megbeszélésével, közös megosztással és záró istentisztelettel folytattuk. Az istentisztelet a János szerinti evangélium első fejezetének 43.-tól 51. versei (https://szentiras.hu/RUF/Jn1,43-51) alapján "Jézusban meglátjuk a megnyílt eget" címmel megtartott igehirdetését itt lehet meghallgatni, és a szövegét innen lehet letölteni.

Lelkigyakorlat az eucharisztiáról

Magyarszék, 2022. március 18-20.

 

 

A sarutlan kármelita rend Mindenszentekről elnevezett magyarszéki kolostorában 2022. március 18 és 20 között lelkigyakorlatot tartottam az eucharisztiáról. A lelkigyakorlaton az eucharisztia szentségét négy irányból mélyítettük el a szívünkben (az egyes témák rövid összefoglalói a címekre kattintva letölthetők). 1. A Szentírás tanúságtétele: Krisztus az élet kenyere. 2. Az eucharisztiáról. 3. A pászkavacsorától az úrvacsoráig: az eucharisztikus hagyomány előképei és formái. 4. Találkozás az Úrral: Isten békessége, amely minden értelmet meghalad, őrizze meg szíveteket és értelmeteket a Krisztus Jézusban. A jelenleg meghirdetett magyarszéki lelkigyakorlatok listája ezen a linken érhető el.

 

Feliratkozás Lelkigyakorlatok csatornájára